Jak otevřít vlastní kavárnu

Přemýšleli jste o založení vlastní kavárny? Kavárny jsou v posledních letech neuvěřitelně populární. Připravili jsme pro vás 9 kroků k otevření vlastní kavárny.

 

1. Zajistěte správné vybavení

Začnete tím, že si zvolíte produkty, které chcete prodávat. Typ kávy, kterou prodáváte, určuje vybavení, které musíte mít po ruce. Tento seznam zahrnuje například kávovar, překapávací kávovar nebo french press.

V závislosti na vašem prostoru a prostředcích můžete dokonce zabezpečit celou řadu různých položek, abyste mohli při otevření kavárny nabídnou k prodeji větší množství kávových nápojů.

 

2. Prostor kavárny

Budete muset najít správný prostor pro otevření kavárny. Čím menší prostor, se kterým musíte pracovat, tím méně různých produktů a potravin můžete realisticky nabídnout zákazníkům. Máte-li však dostatečně velký prostor, můžete nabídnout kompletní nabídku různých produktů.

 

3. Najděte správné místo

Umístění vaší kavárny může hrát významnou roli úspěchu. Poloha podnikání a podmínky pronájmu budou hrát důležitou roli v celkovém přežití firmy. Při hledání správného místa obhlídněte konkurenci, zjistětě, jak zde funguje doprava, jestli jsou v okolí školy, koleje, nákupní centra nebo kanceláře.

 

4. Dodržujte předpisy

Ujistěte se, že znáte veškeré potřebné předpisy které je třeba dodržet. Pokud si s něčím nevíte rady, obraťte se raději na právníka nebo si zajděte na úřad, kde vám jistě poradí.

 

5. Průzkum konkurence

Je dobré obhlédnout konkurenci ve vaší oblasti. Mezi konkurenci nepatří jen kavárny, patří zde veškeré podniky které poskytují podobnou nabídku jako vy. Podívejte se na jejich ceny, prostředí, obsluhu. Zkuste ve vaší kavárně nabídnou něco, co konkurence nemají.

 

6. Personál

V závislosti na velikosti vašeho podniku budete potřebovat personál. Počet zaměstnanců se odvíjí od vašeho rozpočtu, výdělku a otevírací době. Je dobré personál před zahájením provozu proškolit, dopřejte jim školení nebo kurz, aby zdokonalili své dovednosti.

 

7. Nabídka produktů

Je důležité se něčím odlišit od konkurence. Zkuste nabízet výrobky od místní/regionálních výrobců, tím se zavděčíte také u místních obyvatel. Najděte si dodavatel kávy z pražírny poblíž vaší kavárny, ať máte vždy čerstvou a kvalitní kávu.

 

8. Zařízení prostor

Zařiďte svou kavárnu vkusně a pohodlně. Investujte do pohovek, židlí nebo baru. Udělejte z vaší kavárny útulné místo, kam se budou zákazníci rádi vracet.

 

9. Propagace kavárny

Jakmile budete připraveni otevřít kavárnu nezapomeňte na propagaci. Vytvořte si webovou stránku, využijte sociální sítě nebo vylepte plakáty po městě. Můžete prát blog nebo zveřejňovat příspěvky na Instagramu a Facebooku. Používání sociálních sítí je nejlepší a nejrychlejší způsob jak dát o svém podniku vědět.

Než se do toho pustíte je potřeba si vše dobře spočítat. Kavárenství patří mezi nejvíce konkurenční a rizikové oblasti pro podnikání. Je dobré spojit síly s někým, kdo v tomto oboru má zkušenosti. To vám usnadní práci, vše půjde rychleji odrazí se to i na vaší nabídce a zákaznících.




Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *